Redenen voedingsrecycling

Hieronder vindt U de voornaamste redenen  waarom voeding gerecycleerd wordt:

Vervallen producten

Vooral bij supermarkten worden dagelijks vervallen producten verzameld om te vernietigen.

Recupal-West zorgt bij deze winkels voor de volledige logistieke keten. Bij de meeste supermarkten worden palletboxen van 600L geplaatst die gevuld worden met het supermarktafval.  Deze afvalcontainers worden op regelmatig basis geruild.  Het vervallen voedingsafval wordt uitgepakt en gerecycleerd tot grondstof voor vergistinginstallaties.

Productiefouten & verpakkingsfouten

Bij de producent kunnen productiefouten optreden (vb te weinig inhoud, verkeerde inhoud,…). Ook verpakkingsfouten kunnen voorkomen (verkeerde etikettering, slechte afdichting,…). Voor de vernietiging van deze producten bent U bij Recupal-West steeds aan het juiste adres.

 Transportschade

In geval van transportschade bij voedingsproducten wordt er geen risico genomen om deze alsnog op de markt te brengen.  Recupal-West zorgt hier voor de vernietiging van uw  voedingsproducten.

Namaak

Onderschepte namaakgoederen dienen ook vernietigd te worden. Bij Recupal-West worden namaakgoederen vernietigd en dit indien nodig onder douanetoezicht.

Schadepartijen/restpartijen

In geval van brandschade, rookschade of waterschade van voedingsproducten zal men geen risico nemen om deze alsnog op de markt te brengen. Vernietiging is vereist.

Ook hier bent U bij Recupal-West aan het juiste adres!